Als student is het altijd mooi meegenomen om wat extra geld te verdienen tijdens je studies. Gelukkig zijn er in België verschillende mogelijkheden om als jobstudent aan de slag te gaan. Zo kan je werken in de horeca, bij een supermarkt, in een winkel of zelfs als vakantiejob in het buitenland.

Als jobstudent mag je jaarlijks 600 uur werken tegen verminderde sociale bijdragen. Dat komt neer op ongeveer 78,9 volledige werkdagen van 7,6 uur. Hierbij betaal je als student enkel een solidariteitsbijdrage van 2,71% van je brutoloon. Daarnaast kan je als student ook 190 uur verenigingswerk uitvoeren, maar het is belangrijk om de wettelijke limieten te respecteren.

Het is echter belangrijk om op te merken dat er sinds 2019 verschillen zijn tussen de verschillende regio's in België. Woon je in Vlaanderen, dan mag je onbeperkt werken zolang je maar niet meer dan 600 uur werkt per kalenderjaar. De grens van maximaal 240 uur werken per kwartaal valt weg.

Woon je in Brussel of Wallonië, dan mag je per kwartaal niet meer dan 240 uur werken, anders verlies je je kinderbijslag. Deze regel geldt echter niet in de zomermaanden (juli, augustus en september), behalve in het jaar dat je je studies beëindigt.

Wil je weten hoeveel uren je nog mag werken als jobstudent? Dan kan je dit eenvoudig controleren via de website student@work. Op die manier kan je als student op een correcte manier bijverdienen zonder dat je in de problemen komt met de wetgeving.

Als jobstudent is het dus belangrijk om de wettelijke limieten te respecteren en op de hoogte te zijn van de verschillen tussen de verschillende regio's in België. Zo kan je op een veilige manier wat extra geld verdienen tijdens je studies en jezelf financieel ondersteunen.

Gallery 1
Gallery 2

Neem contact met ons op

Graag op de hoogte blijven van onze werking of benieuwd naar de nieuwste verschuivingen in payrolling? Blijf on-top-of-things met onze nieuwsbrief

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.